Ето я най-богатата рускиня

Последна в класацията Топ 25 е Мария Шарапова

Ето я най-богатата рускиня | StandartNews.com

Елена Батурина, президентът на компанията Inteco Management, със състояние от 1,2 милиада долара за пета поредна година е най-богата рускиня, според класацията на руското издание на Форбс. Първите 25 най-заможни дами в Русия има държат общо богатство в размер на почти 10 милиорда долара.  

Жената на бившия кмет на Москва Юрий Лужков притежава хотелски бизнес от Ирландия до Казахстан, има железен характер, остър ум и силна воля. Родена е семейство на работници, от дете мрази цигарите, но от години язди кон  и кара ски. С по-големия си брат Виктор създава семейната кооперация Inteco в годината, в която се омъжва за Лужков.

За втора поредна година Tатяна Бакалчук, която притежава един от хитовите онлайн магазини -Wildberries и има състояние от 1 милиард долара, запазва второто място в класацията за 25-богатите жени в Русия. Татяна изгражда сама от 15 години компания и е наричана "руския Джак Ма", заради сравнение с основателя на един от най-големите онлайн търговци в света - Alibaba.

На третото място, с далеч "по-малки" авоари - в размер на 600 милиона долара, е Татяна Ковалчук, съпругата на милиардера Юрий Ковалчук, който притежава компанията Согаз.
Същото състояние притежава и частният инвеститор Елена Риболовлева.

В Топ 10 попадат още дъщерята на милиардера Аркадий Ротенберг, собственичката на дял в TPS Real Estate- Лилия, която има състояние от 500 милиона долара, както и Лидия Михайлова, бивша съпруга на основателя на групата на Черкизово Игор Бабаев (415 милиона долара). Сред най-богатите е и един от акционерите на Фосагро - Евгения Гуриева.

По-назад в класацията е бившата съпруга на Роман Абрамович Ирина (300 млн. долара), както и членът на съвета на директорите на ЛУКОЙЛ Любов Хоба ( 300 млн. долара). Любопитен факт е, че съпругата на президента на ЛУКОЙЛ Вагит Алекперов- Лариса, е едва на 23-то място със състояние от 180 милиона долара.
Последното място в класацията държи тенисистката Мария Шарапова с богатство от 180 милиона долара.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай