Ето я германската летяща болница (СНИМКИ)

Появиха се снимки на самолета, изпратен от Германия до Италия, за евакуиране на заразени

Ето я германската летяща болница (СНИМКИ) | StandartNews.com

В мрежата се появиха снимки на самолета, изпратен от Германия до Италия, за да се бъдат евакуирани заразени с коронавируса. Снимки бяха публикувани първо в британския в. „Сън“.

Според изданието Airbus A310 MRT MedEvac е оборудван с всичко необходимо за осигуряване на грижи за пациентите, заради може да бъде определен най-модерната в света „летяща болница“. Той ще се използва за превоз на тежко болни хора от град Бергамо, който остава епицентър на епидемията в Италия, за лечение в Германия.

Самолетът разполага с 44 легла и отделение за интензивно лечение за 16 души, напълно оборудвано с най-новите медицински технологии - от компютри и диагностични системи до системи за подаване на кислород и автоматични инжекции. На борда има също бронхоскопи и дефибрилатори.

Екипажът включва 25 души, включително медицински персонал, който може да извърши всички стандартни болнични операции, с изключение на хирургическите интервенции. Според командира на германския медицински флот полковник Хорст Абромейт самолетът може да бъде мобилизиран само за три часа. Лекарите са в постоянно състояние на готовност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай