Ето реакцията на ваксината на "Astra Zeneca"

Остро възпаление на гръбначния мозък

Ето реакцията на ваксината на "Astra Zeneca" | StandartNews.com

Британски учени и представители на фармацевтичната компания „Astra Zeneca” заявиха, че спират клиничните изпитания на разработената ваксина AZD1222 в цял свят.

Причината е появилите се при един от доброволците усложнения, съобщи сайтът „Nature”.

Представители на Оксфордския университет потвърдиха, че временно се преустановява набирането на доброволци за участие в третата фаза на клиничните изпитания на ваксината, които трябваше да се проведат в Бразилия, ЮАР и Великобритания, предаде БГНЕС.

По-рано днес беше съобщено, че клиничните изпитания на коронавирусната ваксина на фирмата „Astra Zeneca” са преустановени поради възможен нежелан ефект при един от участниците от Великобритания.

Говорител на компанията заяви, че "стандартен процес на проверка" е довел до спиране на тестването.

Той отбеляза, че компанията "работи за ускоряване на прегледа на този случай, за да сведе до минимум потенциалното въздействие върху времето на процеса на тестване". Според говорителя спирането на тестовете е "рутинно" и е необходимо в такива случаи.

Представители на компанията не уточняват, какво се е случило с доброволеца и доколко това би повлияло на по-нататъшния ход на клиничните изпитания. Източник на „Ню Йорк Таймс” твърди, че става въпрос за напречен (трансверзален) миелит - остро възпаление на гръбначния мозък, което понякога се проявява при вирусни инфекции.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай