Ердоган с изненадващ ход! Много важен телефонен разговор

Разговаря по спешност с Мохамед бин Салман

Ердоган с изненадващ ход! Много важен телефонен разговор | StandartNews.com

Неочакван ход предприе турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Той проведе ключов телефонен разговор днес със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман. Двамата са обсъдили регионални и глобални въпроси, предаде агенция Ройтерс, като се позова на публикация на кабинета на Ердоган в социалната платформа "Екс".

"Заявявайки, че израелските атаки и нарушения на човешките права трябва да спрат и да бъде установено трайно прекратяване на огъня, президентът Ердоган подчерта важността на съвместните действия на ислямските държави по този въпрос", се казва в публикацията, цитирана и от БТА.

"Президентът Ердоган изтъкна важността на това международната общност да увеличи натиска върху Израел в лицето на престъпленията срещу човечеството, извършвани от Израел в палестинските територии, по-специално в Газа", съобщиха от Дирекцията за комуникации на Турция в "Екс", предаде Анадолската агенция.

Анадолската агенция посочва, че Израел е продължил офанзивата си в ивицата Газа след нападението на палестинската съпротивителна групировка "Хамас" на 7 октомври миналата година, въпреки резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, която призовава за незабавно прекратяване на огъня.

Продължаващата блокада на ивицата Газа доведе до остър недостиг на храна, чиста вода и медикаменти, като остави голяма част от региона в разруха, посочва турската държавна осведомителна агенция.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай