Ексминистър арестуван в Северна Македония

Парламентът в Скопие избра новите членове на кабинета на Заев

Ексминистър арестуван в Северна Македония | StandartNews.com

Бивш министър на транспорта е арестуван в Северна Македония. Полищията задържа  десетина души, които са бивши високопоставени функционери, сред които и Миле Янакиески. Причината е злоупотреба с финансови средства, съобщават македонските сайтове.

Арестувани са държавни служители, работещи в кадастъра, нотариуси, собственик на фирма, обществен правозащитник, обвинени в злоупотреба със служебно положение.
Според неофициална информация те са заподозрени в незаконни действия във връзка с изграждането на хотелски комплекс край река Вардар върху три парцела.

Междувременно депутатите в парламента в Скопие избраха и новите министри, предложени от премиера Зоран Заев.  Траян Димковски ще отговаря за земеделието, Насер Нуредини - за околната среда и пространственото планиране, Хусни Исмаили - за културата, Горан Милевски - за местното самоуправление и Садула Дураки  -за политическата система и отношенията между общностите, съобщават местните медии.

Премиерът Зоран Заев каза в кратко обръщение преди гласуването, че реконструкцията е част от промените, които предвижда на всички равнища и които се правят в интерес на гражданите. Той добави, че предстоят промени и в други институции, на централно равнище, в държавни институции и др.

Премиерът подчерта, че решението да ръководи министерството на финансите до избирането на нов министър не е за да подписва или, както каза, да прави нещо, което би правил министърът. "Амбицията ми е да доведа до максимум моите отношения на отговорност черз поемането на сериозни крупни решения, за които може би досега никой не е мислил и взимал, но които са абсолютно рационални и отговорни и които трябва да донесат полза за всички граждани на нашата страна. Целта на реконструкцията са преди всичко интересите на гражданите и държавата и нищо повече", каза Заев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай