ЕК скръцна със зъби! Предупреждение към България

Комисията изпрати писмо до страната ни

ЕК скръцна със зъби! Предупреждение към България | StandartNews.com

Европейската комисия изпрати писмо с официално предупреждение до България и още две страни членки да транспонират коректно закона на ЕС за борба с расизма и ксенофобията.

Според Комисията законите в България, Естония и Ирландия не квалифицират или поне не го правят правилно, расистката и ксенофобска мотивация като утежняващ фактор за всички криминални посегателства или не гарантират, че националните съдилища  могат да вземат предвид тази мотивация, когато произнасят присъдите си. Комисията изпрати и мотивирано становище до България, за това, че не е транспонирала правилно в националното си законодателство директивата за правото на достъп до адвокат и комуникацията при арест, която дава минимални стандарти за гарантиране на правата на обвиняемите.

Еврокомисията изпраща също така допълнително мотивирано становище до България, че не спазва рамковото решение за европейската заповед за арест и процедурата за предаване между страните членки. И по трите процедури страната ни трябва да отговори в рамките на два месеца, в противен случай може да бъде дадена на Съда на ЕС за всяка от тях, пише БНР. 

От Берлемон изпратиха също официално предупредително писмо до България, че не спазва директивата за шума и не е изготвила стратегическа карта за различните нива на шум в рамките на големите агломерации, която е предпоставка за предприемане на мерки за неговото намаляване.

Същото писмо ни е изпратено и затова, че не сме транспонирали правилно директивата за застраховка на МПС. Същевременно Комисията намалява глобата на страната ни заради частичното транспониране на правилата на ЕС за електронните пътни такси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
OleX
преди 17 минути

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може--- https://come.ac/manx

Откажи