Джонсън: Преминахме пика на заразата

Най-тежко е било положението в началото на април

Джонсън: Преминахме пика на заразата | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън обяви по-рано днес, че пикът на заразата от COVID-19 е преминат във Великобритания, цитиран от BBC.

Статистическите данни от Британския оперативен щаб сочат, че най-тежко е било положението в началото на април, но, като изключим лекия ръст между 7-10 този месец, цифрите са категорични, че британците се справят относително добре с потушаването на заразата.

Главният медицински съветник на правителството сър Патрик Валанс все пак е убеден, че мерките не бива да се разхлабват, в момент в който е видимо, че работят. Учените на “Острова“ са определили рейтинг на заболеваемостта, който понастоящем се движими между 0,6-0,9 пункта. Валанс би се съгласил на разхлабване, едва когато този показател се доближи до 0.

Междувременно Борис Джонсън изрази задоволството си от факта, че кралството е близо до целта да изследва по 100 000 души на ден. Понастоящем лабораториите изследват малко над 81 000, което значи, че изследване на 1 млн. души от населението ще са нужни около 2 седмици. Популацията в страната е около 66,65 млн., по данни на Евростат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай