Джонсън: Хаотичен Брекзит не е в интерес на ЕС

Борис Джонсън заяви, че ако стане премиер на Великобритания, би повишил правителствения дълг за разходи по инфраструктурни проекти

Джонсън: Хаотичен Брекзит не е в интерес на ЕС | StandartNews.com

Борис Джонсън заяви, че ако стане премиер на Великобритания, би повишил правителствения дълг за разходи по инфраструктурни проекти и стимулиране на икономическия растеж, предадоха Ройтерс и БТА.

Пред тв канал „Скай нюз“ Джонсън, който си съперничи с външния министър Джереми Хънт в битката за Консеративната партия и кабинета, каза, че има налични средства за харчове по публични услуги и че би желал да взема нисколихвени кредити за добри проекти. Ако става дума за „кредит за финансиране на големи инфраструктурни проекти и има възможност за заеми с ниска лихва за дългосрочни ползи за страната, то ние трябва да го направим“, каза той.

Джонсън обеща, че ако стане министър-председател, ще бъде голям привърженик на бизнеса. Той предрече, че неговата партия ще се изправи пред „политическо затихване“, ако Обединеното кралство не напусне ЕС на 31 октомври. Същевременно Джонсън, който беше външен министър в правителството на Тереза Мей, каза, че евентуален хаотичен Брекзит не е от интерес за ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай