Джо Байдън гласува в родния си град

Номинираният за президент Джо Байдън и съпругата му Джил Байдън гласуваха

Джо Байдън гласува в родния си град | StandartNews.com

Номинираният за президент на Демократическата партия Джо Байдън и съпругата му Джил Байдън се присъединиха към близо 75 милиона избиратели, които са гласували по-рано.

„Възнамерявам да направя това, което, надявам се, ще направите и вие. Ще изляза от сградата и ще гласувам”, заяви Байдън няколко минути по-рано.

Бившият вицепрезидент гласува в родния си град Уилмингтън, Дел., След като направи забележки относно защитата на Закона за достъпни грижи.

След гласуването Байдън говори пред репортери за плановете си за здравеопазването, като каза, че смята, че ще може да работи с републиканците.

Кандидатът за вицепрезидент на Демократическата партия Камала Харис също гласувал предсрочно в понеделник, без да уточнява къде точно го е направила.

Президентът Тръмп гласува рано в събота в библиотека в окръг Палм Бийч във Флорида.

Пред журналисти той каза, че „е гласувал за човек на име Тръмп“.

Според американския изборен проект , база данни за проследяване на избирателната активност, ръководена от професора от Университета на Флорида Майкъл Макдоналд, гласоподавателите вече са дали повече от 54% от общия брой гласове, преброени на изборите през 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай