Две адски земетресения в Китай. Има жертви

Има много разрушения

Две адски земетресения в Китай. Има жертви | StandartNews.com

Трус с магнитуд 6,1 по Рихтер удари югозападната китайска провинция Юнан, съобщи Европейската служба за мониторинг на земетресения (EMSC), цитирана от Ройтерс. Според китайска телевизия двама души са загинали.

Епицентърът на земетресението е бил на дълбочина 12 км. То е било последвано от вторични трусове. Китайската телевизия Си Джи Ти Ен написа в Twitter, че спасителите са открили телата на двама загинали. Телевизията съобщи, че още девет души са били извадени изпод отломки на сгради. Телевизията цитира местните власти, че пропадането на някои пътища наред със свличания са прекъснали транспортни връзки, но електричеството, телефонните линии и интернетът все още работят.

Изданието "Глобъл таймс" написа в Twitter, че е било обявено извънредно положение от втора степен и вървят спасителни работи в град Дали, с население 134 000 души, намиращ се в провинция Юнан на около 24 км от епицентъра на труса.

По-късно бе съобщено, че силно земетресение с магнитуд 7,4 е разтърсило китайската провинция Цинхай в 2.04 ч. местно време (18.04 ч. по Гринуич), съобщи германският Изследователски център за геофизика (GFZ), цитиран от Ройтерс.

Трусът, чийто магнитуд бе повишен от предварителната оценка за 7, е бил с епицентър на дълбочина 10 км, съобщи Изследователският център. Засега няма данни за ранени и щети.

Епицентърът на труса е бил на около 523 км югозападно от град Ланчжоу, с население от над 2,6 милиона души.

Цинхай е рядко населена провинция, разположена в североизточната част на Тибетското плато.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай