Двама загинаха в наводнение в Тексас

Двама загинаха в наводнение в Тексас | StandartNews.com

Сан Антонио. Две жени загинаха в опустошителното наводнение, заляло Сан Антонио. Едната жена е залята на сантиметри от спасителите. 

В събота силна буря и многобройни навонения оставиха без ток около 12 000 души и затвориха десетки улици в тексаския град и околностите. Стотици хора са евакуирани, но някои от тях решават да пресичат опасно дълбоки води по пътя и се излагат на риск, казват от спасителната служба. 

Първата регистрирана жертва е около 30-годишна жена. Съобщено е, че липсва, около 19.30 ч. и тялото й е открито след 3 часа. Малко по-късно загубва живота си друга жена - около 60-годишна, която тръгнала с колата си през дълбоките води. Пожарникарите стигнали до нея, счупили прозореца на колата й, при което единият спасител се наранил, и точно преди да я извадят, течението се обърнало и отнесло колата заедно с жената. Обърнало я върху една от спасителните лодки, поради което пожарникарите не успели да реагират преди автомобилът да потъне. 

Полицията предупреждава, че е възможно да има още изчезнали и загинали в наводнението. От петък Южен Тексас е залят от поройни дъждове, придружени с бурен вятър и торнадо. Много сгради са залети, електроподаването е прекъснато и хората се евакуират. Очаква се пороите да продължат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай