Доналд Тръмп обяви себе си за вечен президент

Типично в свой стил, той отговори саркастично на своите политически противници

Доналд Тръмп обяви себе си за вечен президент | StandartNews.com

Само часове след като очаквано беше оправдан от Сената в процеса по импийчмънт, Доналд Тръмп публикува в профила си в Twitter видео, в което се представя като вечен президент на САЩ. Така, типично в свой стил, той отговори саркастично на своите политически противници, които искаха да го отстранят от власт.

В клипа той говори без звук, докато на екрана се променят датите на четиригодишните мандати на бъдещите президенти: 2020, 2024, 2028 и така нататък, в рамка като на корицата на известното списание "Time".

След това цифрите се ускоряват и се стига до сто хилядната година.

Накрая се появява надпис: "Тръмп завинаги!".

Във видеото звучи песента "В пещерата на планинския цар" от композитора Едвард Григ за пиесата "Пер Гюнт" на Хенрих Ибсен.

След неуспеха на процеса Тръмп ще остане президент до януари 2021 година, а ако бъде преизбран за втори мандат, още 4 години. Според конституцията на САЩ има ограничения за два мандата, затова той може да остане на власт най-късно до началото на 2025 година.

Въпреки че имаше сериозни доказателства, Републиканците останаха лоялни и събраха мнозинството от гласовете, за да оправдаят президента и по двете обвинения - че незаконно е търсил помощ от Украйна в подкрепа на усилията си за преизбиране и че е опитал да попречи на разследването - с 52 до 48 по първото и 53 на 47 на второто - далеч по-малко от мнозинството от две трети, необходимо за свалянето му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай