Домът на Стивън Кинг става архив

Ако нещо сме научили от Стивън Кинг, то е, че да се затвориш в една стая и да пишеш може да произведе шедьовър

Домът на Стивън Кинг става архив | StandartNews.com

Домът на писателя Стивън Кинг и съпругата му Табита в американския град Бангор, щата Мейн, ще бъде превърнат в архив за творбите на автора, както и в убежище за писане.

Кметството на Бангор одобри с мнозинство заповед, чрез която сменя предназначението на сградата и вече ще е с нестопанска цел. 13233.22  квадратни метра ще бъдат собственост на фондация King Family, която ще се грижи за поддръжката.  

Червеното имение с врата от ковано желязо на Уест Бродуей 47, заедно с прилежащата къща, отново собственост на семейство Кинг, ще бъдат превърнати в огромен архив за ръкописи, статии и снимки на Стивън Кинг. Ще бъдат изложени и видео и аудиозаписи, както и други материали от неговата почти 50-годишна кариера

Ще бъде включено и убежище за писатели, на които ще бъде позволено да останат там докато работят по своите проекти. Пространството ще обхване офисите на Фондация Стивън и Табита Кинг. Те се намират понастоящем на улица Outer Hammond в Бангор.

Съветникът Лаура Супика заяви, че за един артист да може да се усамоти някъде, за да твори, е много важно. Тя добави, че ако нещо сме научили от Стивън Кинг, то е, че да се затвориш в една стая и да пишеш може да произведе шедьовър.

Дери, измисленият град в Мейн, който се появява в някои от творбите на Стивън Кинг, като "То", е вдъхновена от Бангор, според есе от 1983 г. на Историческото общество в Бангор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай