Докторите се готвели за смъртта на Борис Джонсън

Те имали специални планове за справяне при негова евентуална смърт от коронавируса

Докторите се готвели за смъртта на Борис Джонсън | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън съобщи, че лекарите, участващи в лечението му, имали специални планове за справяне при негова евентуално смърт от коронавируса. Ръководителят на британското правителство заяви това в събота пред в. "Сън".

"Въобще не бях добре и разбрах, че лекарите имат планове за действие при извънредна ситуация. Те имаха всевъзможни уговорки какво да правят, ако всичко отиде наистина към лошо", споделя Джонсън.

Той също така отбелязва, че дълго време получавал „литри” кислород като терапия за заболяването, причинено от коронавируса.

"Беше трудно да повярвам, че само за няколко дни здравето ми се влоши толкова много. Спомням си, че се чувствах много разочарован. Не можах да разбера защо не се подобрявам", заяви премиерът.

Джонсън се върна в стола си на премиер едва на 27 април, след като пребори тежкото заболяване, причинено от новия коронавирус. Той беше хоспитализиран с коронавирусна инфекция на 5 април. В болницата шефът на британското правителство прекара седмица, включително няколко дни в отделението за интензивно лечение. След изписването си политикът призна, че е бил близо до смъртта и в продължение на две седмици възстановяваше здравето си в крайградската резиденция Чекърс близо до Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай