Вторник,

Доброволци контролират границата на САЩ с Мексико

От: "Стандарт" -
A
A
A

Съобщават за нарушения по телефона

Американски ветерани са обещали доброволно да патрулират на границата на Съединените щати и Мексико, докато стената бъде построена, France-Presse.

"Ние сме тук, за да помогнем на граничната охрана, защото те нямат достатъчно сили", казват техни представители. Групата от пет до шест души, наречена Обединени патриоти на конституцията (United United Patriots), се базира в Сънланд Парк, Ню Мексико. Състои се главно от въоръжени ветерани. В Сънланд Парк бурно се обсъжда процесът на миграция в САЩ, като според охранителите миграционната криза най-силно е засегнала техния град.

Групата има три цели: да наблюдава границата, да защитава нелегалните имигранти, които се съгласяват да се предадат на граничната охрана, и да преследва онези, които не искат. Един от участниците в движението признава, че нямат право да задържат никого. Техните възможности са ограничени до правото да съобщават за нарушение на закона по телефона.

По-рано през април стана известно, че американското министерство на отбраната е представило три договора за изграждане на стена на границата с Мексико за общо $ 986 милиона.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички