Добри новини от Италия и Испания

Броят на заразените и починалите намалява, мерките се разхлабват

Добри новини от Италия и Испания | StandartNews.com

В Италия днес беше съобщено за 174 жертви на коронавируса. Това е най-малкият брой на фатални случаи, откакто на 10 март бе разпоредено затваряне на хората по градовете. Новината идва ден преди отварянето на страната - италианците ще могат да посещават свои роднини и да излизат в парковете със семействата си. През последните два месеца Covid-19 взе близо 29 000 жертви в Италия.

С днешните данни Великобритания почти застига Рим в тази черна статистика. От Лондон съобщиха за 315 починали от вчера до днес, или общо 28 400 от март досега.

В Испания днес беше регистрирано най-ниското ниво за денонощие на починали от новия коронавирус от 18 март. Здравното министерство обяви, че броят на новите смъртни случаи от Covid-19 e нараснал със 164 души за последното денонощие до 25 264 души, предаде БТА.

За десети пореден ден в страната излекувалите се са повече от заразените.

Най-много смъртни случая за един ден в Испания имаше на 1 април. Тогава за 24 часа починаха 950 болни от коронавируса. Потвърдените случаи на зараза нараснаха днес на 217 466 от 216 582 към вчерашна дата.

От вчера възрастните в Испания имат право да спортуват - за първи път от седем седмици. За да се избегне струпването на хора, правителството въведе времеви зони за различните възрастови групи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай