Дете на остров Родос припадна от глад

Гърция обещава" максимална безопасност" от вируса

Дете на остров Родос припадна от глад | StandartNews.com

Гърция е положила всички възможни грижи да предпази туристите от новия коронавирус (COVID-19), докато се подготвя да отвори още летища за пътуващите на 1 юли. Това увери гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, цитиран от "Франс прес".

Правителството е изправено пред спешно предизвикателство да увери потенциалните посетители, че могат спокойно да почиват в Гърция, докато Европа започва да се отваря отново за пътуване.

"Полагат се всички възможни грижи, което да ни позволи да приемаме посетители с максимално възможна безопасност от 1 юли", каза Мицотакис по време на събитие на Гръцката конфедерация по туризъм.

Правителството на Мицотакис беше разкритикувано тази седмица, след като детето на безработен работник в хотел припадна от глад на остров Родос.

"Моите провизии просто се изчерпаха... никой няма работа тук, Родос е мъртъв град", каза майка му пред телевизия "Антена", като допълни: "Миналата година изкарвах по 1000 евро на месец. Много деца ще припадат, не само моите."

От началото на епидемията досега здравните власти в южната ни съседка са регистрирали по-малко от 200 починали от COVID-19.

Мицотакис настоя, че Гърция трябвало да бъде "умна и креативна" относно рекламирането си като безопасна от гледна точка на коронавируса дестинация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай