30 мъртви след пиене на отровен спирт в Турция

Според официалната информация, по-голямата част от жертвите са граждани на Туркменистан

30 мъртви след пиене на отровен спирт в Турция | StandartNews.com

Поне 30 души са загинали, а още 20 са настанени в болница през последните две седмици в Истанбул, след като са пили етанол, съобщи в. "Сабах".

Според официалната информация, по-голямата част от жертвите са граждани на Туркменистан. Освен, че пили етанол, те го втривали и в кожата си като средство за защита срещу заразяване с коронавирус. Властите уточняват, че хоспитализираните са в критично състояние.

Смъртта или пораженията, причинени вследствие консумацията на чист алкохол се превръща във все по-често срещан проблем при нарастващата пандемия COVID-19.

Причината експертите обясняват с неправилно възприетата информация за влиянието на разтвори на алкохолна основа върху коронавируса. В опита си да се предпазят, жертвите са консумирали опасни количества алкохол.

В Иран най-малко 194 души загинаха, а повече от 6000 са се отровили от 6 март досега заради неправилна консумация на алкохол.

Хората могат да консумират напитки, съдържащи до 50% алкохол. Консумацията на чист етанол може да доведе до алкохолно отравяне, което да има фатални последици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай