Събота,

Дават зор на руснаците да си връщат кредитите

От: Иван Ангелов -
A
A
A

Централната банка на Русия отправи призив към руснаците да побързат да си покрият вноските по кредитите, а не да чакат до края на принудителната ваканция, въведена от президента Владимир Путин. Призивът е публикуван на официалния сайт на банката.

„Банката на Русия изхожда от факта, че задълженията по финансови транзакции, чийто краен срок е в неработни дни, трябва да бъдат изпълнени от длъжниците в рамките на срока, предвиден в договора“, казват банкерите.

Регулаторът препоръчва финансовите институции от своя страна да предоставят услуги предимно в електронен вид, а ако това не е възможно, в офиси, но със задължителното спазване на мерките за борба с коронавируса.

Президентът Владимир Путин подписа закон за кредитна ваканция за граждани, индивидуални предприемачи, както и за малкия и средния бизнес. През този период не могат да бъдат начислявани неустойки, не трябва да се предявяват искове за предсрочно изпълнение на задълженията, не трябва да се налагат санкции за предмета на залог или ипотека, или да се отправят искания към поръчители.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички