Дали не подцениха заразата на Острова?

До момента са починали около 50-60 медици, заразени с коронавирус

Дали не подцениха заразата на Острова? | StandartNews.com

Броят на смъртните случаи във Великобритания, причинени от коронавируса, се увеличи за последното денонощие с 888, с което общо надхвърли 15 000. По информация на Министерството на здравеопазването заразените за един ден са се увеличили с 5500, като общият им брой надвиши 114 000.

Според главния епидемиолог на Англия Крис Уити, експертите не могат да кажат със сигурност дали пикът на заболеваемостта в страната е достигнат или преодолян. Смъртните случаи през последните дни ту намаляват, ту се увеличават. Преди ден бяха обявени 847 смъртни случая, преди това те бяха 861, като по-рано в течение на няколко дни те не надхвърляха бройката от 737. Властите признават, че официалните данни не отразяват действителното състояние на нещата, тъй като в статистиката не попадат смъртните случаи извън стените на болниците.

Избухването на заболяването става на фона на остър недостиг на някои индивидуални средства за защита в болниците във Великобритания. По информация на „Гардиън“ в страната почти липсват водонепромокаеми хирургически халати за еднократна употреба, които са част от средствата за индивидуална защита за медици, работещи с пациенти с коронавирус. Правителството обясни недостига с глобален дефицит и заяви, че се търси решение на проблема.

Британските медии съобщават, че до момента са починали около 50-60 медици, заразени с коронавирус. Инфекцията е открита у повече от 30% от изследваните служители в системата на здравеопазването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай