Червен килим за Путин в Белград

Среща на 4 очи между президентите на Русия и Сърбия

Червен килим за Путин в Белград | StandartNews.com

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Белград за еднодневното си официално посещение, в хода на което ще подпише 21 споразумения. Това съобщиха сръбската държавна агенция ТАНЮГ и "Фокус".

Придружаваният от МиГ-29 на сръбските Военновъздушни сили (ВВС) самолет на руския държавен глава се приземи на летище „Никола Тесла“ в сръбската столица. Там с червен килим и гвардейци го посрещна президентът на Сърбия Александър Вучич.

Преди това на летището в Белград кацна самолетът с руската делегация с бизнесмени.

След тържественото посрещане, двамата президенти проведоха церемония по полагане на венци на Мемориала на освободителите на Белград и на паметника на Червената армия.

ВИЖ ОЩЕ: В Белград посрещнаха Путин "като Бог"

След срещата на 4 очи между Вучич и Путив ще има среща делегациите на Сърбия и Русия, последвана от подписването на двустранни документи в присъствието на двамата президенти, информира "Епицентър".

По-късно ще се състои церемонията по връчването на Ордена на Александър Невски на президента на Сърбия Александър Вучич. След това двамата лидери ще се обърнат към медиите. Преди да си тръгне от Сърбия Путин ще посети храма „Свети Сава“.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай