Чарлз изненада британците! Невиждано решение

Какво реши монархът

Чарлз изненада британците! Невиждано решение | StandartNews.com

Отново изненада от блитанския монарх!

Крал Чарлз Трети отваря вратите на двореца за обществеността. Хората могат да се запознаят отблизо с живота на кралското семейство в Хайлендс (Северошотландската планинска земя).

За първи път в историята замъкът Балморал, който се намира в Шотландия, отвори врати за посетители, предаде ДПА.  

Посетителите могат да направят обиколка с екскурзовод на няколко стаи в замъка, където монарси от времената на кралица Виктория насам са имали възможност да си почиват сред местната шотландска атмосфера.

„Това е великолепно място, мисля, че кралят иска хората да го видят. Бяхме помолени да го подготвим и ние го направихме“, каза Джеймс Хамилтън Годард, управител в имението Балморал. „Посетителите, които имат билет, си тръгват, след като са видели ваканционния дом на кралското семейство, точно такъв, какъвто е - много уютен“, допълни той.

Библиотеката на замъка, която някога е била стая за закуска и обяд на Виктория и нейния съпруг, днес се използва от краля като работен кабинет, в който той посреща високопоставени гости от цял свят. По рафтовете й са подредени книги за историята на Шотландия, особено за клановете от Хайленд, речи на Албърт, както и романи и книги за поезия и изкуство, пише още БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай