Бурята "Виктория" удари Гърция

Особено потърпевш е остров Корфу, където днес училищата са затворени

Бурята "Виктория" удари Гърция | StandartNews.com

Бурята "Виктория", която удари вчера Гърция, наводни улици, затвори училища, има паднали дървета и свлачища в много части на страната. Бурята е засегнала и остров Крит, както и островите в Йонийско море. Най-потърпевш обаче е остров Корфу, където днес училищата са затворени, съобщава МИА.

Корабите на острова останаха закотвени в пристанищата поради силните ветрови, а силният дъжд наводни улиците и създаде проблеми с придвижването.

На извънредно заседание късно снощи кметовете на общини на остров Корфу в координация с директорите на училищата, решиха днес основните и средните училища да останат затворени, предаде БГНЕС.

Бурята е засегнала и други острови в Йонийско море, Закинтос и Кефалония, причинявайки проблеми и щети по улиците и на домовете. Най-голямо количество дъжд е било регистрирано от Гръцката национална обсерватория на остров Итака вчера, където за около 8 часа са паднали 71 литра на квадратен метър. Вчерашната буря засегна остров Крит и Атина късно снощи. Проливен дъжд тази сутрин създаде проблеми по улиците на гръцката столица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай