Британците се втурнаха да се прибират у дома

Туристите са разгневени на правителството заради внезапна ограничаваща мярка

Британците се втурнаха да се прибират у дома | StandartNews.com

Туристи от Великобритания в много държави се бръкнаха за огромни суми пари за нови полети в опит да избягнат влязлата в сила от днес карантина при тяхното пристигане в родината. В същото време рязко се увеличаха резервациите за почивка в Португалия, която бе извадена от „черния списък“ на британските власти.

От днес пристигащите на Острова от Хърватия, Австрия и Тринидад и Тобаго ще трябва да се самоизолират за 14 дни, тъй като страните бяха извадени от списъка с „въздушните коридори“, заради увеличаващия се брой на заразените с Covid-19 в тях.

Допълнителен стимул за британците да се връщат е и факта, че ако не успеят да „бият“ карантината техните деца ще пропуснат началото на учебната година, ако се наложи да се самоизолират.

Много от близо 20-те хиляди летовници в Хърватия не пожалиха средства да променят полетите си, други се втурнаха на дълги пътувания през Европа с коли, тъй като преките полети са малко.

Туристите са разгневени, защото правителството обяви мярката едва в четвъртък и те нямаха достатъчно време да реагират.

В същото време сега се наблюдава истински „бум“ на резервации за Португалия, тъй като страната бе поставена в списъка с въздушните коридори, особено след като по-рано Испания и Франция попаднаха в „черния списък“ на британските власти.

От Даунинг стрийт обаче отново предупредиха за риска да се пътува в чужбина, тъй като ако в дадена страна случаите на заразявания се увеличат, тя ще попадне в карантинния списък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай