Британски вестник се извини на Абрамович

От "Индипендънт" правят дарение и възстановяват съдебните разходи на милионера

Британски вестник се извини на Абрамович | StandartNews.com

Британският вестник „Индипендънт” се е извинил на руския бизнесмен Роман Абрамович за публикацията, която съдържаше твърдения, че той съхранява нелегални средства на руското ръководство и трябва да бъде обект на санкции. Това се посочва в изявлението, публикувано във вестника в събота, съобщи ТАСС.

"Индипендънт” уточнява, че думите за Абрамович в статията от 6 февруари принадлежат на сътрудника на Алексей Навални Леонид Волков и че вестникът „погрешно публикува тези изявления“. Абрамович купи най-скъпия в историята имот в Израел Бизнесменът Роман Абрамович купи най-скъпия досега имот в Израел в елитното селище Херцлия Питуах - северното предградие на Тел Авив,

Не искахме да твърдим, че е трябвало да бъде обект на наказателни санкции", казва вестникът. "Обръщаме вашето внимание на факта, че представителите на Абрамович публично заявиха, че няма основания за подобни твърдения. Радваме се да уточним това и се извиняваме на Абрамович за всяко недоразумение. С оглед на тези грешки се съгласихме да направим дарение по избор на Абрамович и да възстановим съдебните му разходи. " Размерът на дарението и разходите за възстановяване не се оповестяват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай