Британски медии: Готви се преврат срещу Мей

Близо 5 милиона се подписаха за оставането на Великобритания в ЕС

Британски медии: Готви се преврат срещу Мей | StandartNews.com

Готви се преврат срещу британския премиер  Тереза Мей, пише вестник "Сънди Таймс". Според политическия наблюдател на изданието Тим Шипмън, цитиран от Ройтерс, 11 министри от кабинета подготвят отстраняването на министър-председателя. "Тази нощ се подготвя мащабен преврат в кабинета за отстраняването на Тереза Мей като министър-председател", казва Шипмън, като цитира думи на неназован министър: "Краят е близо. Тя ще си отиде до 10 дни".

Според Шипмън, един от претендентите за временен лидер е  Дейвид Лидингтън, който е заместник на Мей.  Други министри настоявали постът да се заема от министъра на околната среда Майкъл Гоув или от външния министър Джереми Хънт.


Междувременно вече близо пет милиона души се включиха в онлайн петицията за оставане в Евросъюза. Жената, която е автор на инициативата, се оплака, че е получила три смъртни заплахи.

Вчера в Лондон се проведе голямо шествие за провеждане на втори референдум за брекзит. Според организаторите в него са взели участие над един милион души.

 

 

Единайсет министри от кабинета на британският премиер Тереза Мей искат тя да се оттегли. . Военно положение на Острова, хиляди военни са приведени в бойна готовност заради твърд Брекзит!  Шипмън заявява, че е разговарял днес с единайсет министри от кабинета, които искат премиерът да подаде оставка.  : Евакуират кралицата заради масови безредици при Брекзит по план за ядрена атака от СССР  Лидингтън е разговарял вчера с опозиционни лидери относно гласуване на алтернатива на плана на Мей за Брекзита, пише неделното издание. БЛИЦ припомня, че на Острова се проведе една от най-масовите демонстрации в цялата история на Британия. 

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/the-sunday-times-mashchaben-prevrat-vzima-glavata-na-tereza-mey-tazi-noshch-shche-video_news664429.html

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай