Бой за тоалетна хартия в Германия

До бой се стигнало в супермаркет в северния германски град Бремен заради ограничение

Бой за тоалетна хартия в Германия | StandartNews.com

До бой се стигнало в супермаркет в северния германски град Бремен, след като клиентка отказала да приеме, че й се позволява да купи само един пакет тоалетна хартия, съобщи местната полиция, цитирана от ДПА.

Жената започнала да спори с продавачка заради ограничението, което е въведено във връзка с епидемията от коронавируса, а след това я блъснала.

Приятелят на клиентката ударил няколко пъти колега на продавачката. На жената е забранено повече да посещава супермаркета, а приятелят й е разследван за побой.

Вчера мъж в югозападния град Манхайм също отказал да приеме ограничението за количеството тоалетна хартия, което може да купи в един супермаркет, съобщи полицията. Той се опитал да купи няколко пакета повече от разрешеното, а когато двама продавачи му попречили, той ги наругал и се опитал да ги удари.

Друг клиент се включил в сбиването и ударил единия продавач в челото с коляно.

Когато полицията пристигнала на място, първият клиент лежал на земята пострадал и бил откаран в болница. Удареният продавач потърсил лекарска помощ.

В друг свързан с коронавируса инцидент 60 бутилки дезинфекциращ препарат били откраднати от детска болница в Бремен, съобщи полицията.

В югоизточния град Нюрнберг пък от училищен склад били откраднати над 600 ролки тоалетна хартия и 20 литра течен сапун на стойност 250 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай