Борис Джонсън стана млекар преди изборите в UK

Преди вота утре консерваторите остават фаворити

Борис Джонсън стана млекар преди изборите в UK | StandartNews.com

Политическите наблюдатели съзират апатия сред електората, ден преди изборите във Великобритания.

 Последното голямо проучване на общественото мнение, поръчано от Sky News, потвърждава нагласите. Според него консерваторите ще спечелят мнозинство, но не толкова убедително, колкото на предишния вот. Борис Джонсън е на път да спечели мнозинство от 28 места в Камарата на общините, но се наблюдава значително намаление на преднината на торите, което каза наблюдателите да очакват непредвидими избори.

Според проучването консерваторите ще имат 339 места, което с 22 повече от предишните избори през 2017 година. Като се има предвид обаче, че при използвания модел на проучване е възможна грешка до 28 места плюс или минус, тогава не е изключено да се стигне до висящ парламент. Очаква се основните съперници – лейбъристите, да спечелят 231 места, което е с 31 по-малко от предишните избори,

Шотландската национална партия ще има 41 места или със 6 повече, Либералдемократическата партия - 15 места или 3 повече.

Лидерът на консерваторите и премиер на страната Борис Джонсън облече униформа на млекар и разнасяше каси с мляко по домовете в предградие на Лийдс.

Джереми Корбин пък се озова в предградие на шотландския Глазгоу още преди разсъмване и бе посрещнат от симпатизанти с бурни овации зарад обещанията си в пиперливата реч, с която описа как консерваторите ще приватизират здравната система на кралството и ще я съсипят.

Прочети още : https://www.actualno.com/europe/predi-vota-v-uk-djonsyn-raznasja-mljako-korbin-plashi-s-privatizacija-video-news_1414695.html
© Actualno.com


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай