БоДжо: Брекзит без сделка е най-вероятният сценарии

Премиерът на Великобритания свика извънредно заседание на кабинета

БоДжо: Брекзит без сделка е най-вероятният сценарии | StandartNews.com

Преговорите между Обединеното кралство и ЕС за търговските отношения след Брекзит ще продължат тъй като политическите лидери Борис Джонсън и Урсула фон дер Лайен прецениха, че е „тяхна отговорност в този момент да се положат допълнителни усилия“, както се посочва в съвместната им декларация.

Въпреки това решение Борис Джонсън не пропусна и днес да предупреди, че Брекзит без сделка е най-възможният сценарий. Той обаче допълни, че „където има живот има и надежда“ и че Обединеното кралство „със сигурност няма да излезе от преговорите“.

Лейбъристите в опозиция призоваха правителството „да изпълни обещанието си и да осигури сделка, която ще позволи на страната като цяло да върви напред“.

От Камарата на британската индустрия коментираха, че продължаването на преговорите дава надежди и че сделката е както необходима, така и възможна за постигане.

От Националния фермерски съюз предупредиха за голямото нарушаване на дейността на сектора, ако не бъде постигнато търговско споразумение. А Консорциумът на британските търговци на дребно предупреди хората, че митата за хранителни продукти, ще възлязат на повече от 3 милиарда паунда, а това означава че те няма да има друг избор освен да увеличат цените за клиентите си.

Борис Джонсън междувременно свика извънредно заседание на кабинета след разговора с Урсула фон дер Лайен. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай