Ние изкупихмe тоалетните рула, нюйоркчаните - тревата

Един от легалните разпространители на марихуана дори е отчел продажби за $16 000 в рамките на изминалата сряда

Ние изкупихмe тоалетните рула, нюйоркчаните - тревата | StandartNews.com

Едни се запасяват със захар, други с олио, а трети залагат на тоалетна хартия. Но има и редица други продукти като марихуаната, които предизвикват необичайно висок интерес у потребителите. Именно такава е ситуацията в американския мегаполис Ню Йорк.

Куриерските фирми в Голямата ябълка в момента работят на високи обороти, тъй като обществото реагира стресово на обявеното извънредно положение от президента Тръмп и започва да пълни личните си складове с продукти от първа необходимост.

Списание New York Magazine публикува някои интересни данни, касаещи поръчките на леки наркотици, като едни компании споделят, че правят “празничен оборот“, а други се хвалят с рекордни продажби. “В нормални дни търговците отчитат около 60 продажби на стойност между $8-9 хил., а в последните дни оборотът масово надхвърля $10 000“, пише списанието. Един от легалните разпространители на марихуана дори е отчел продажби за $16 000 в рамките на изминалата сряда.

Парадоксът е, че куриерските доставки на “весели цигари“ не са напълно легални и тепърва предстои властите да подложат на допълнителна регулация сектора.

Добрата новина е, че по отношение на безопасността на куриерите фирмите са наложили строги правила, които да подсигурят здравето на техните служители. Част от мерките са трикратна дезинфекция преди, по време и след дадена доставка, както и правото на даден служител да откаже пратка, ако клиентите са във видимо лошо здраве. Променена е и опцията “Преглед и тест“, като потребителите вече ще могат само да гледат стоките от разстояние, преди да решат дали да ги получат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай