Българи задържани за трафик на бебета

Органите на реда са задържали двамата български граждани в Нюнкирхен

Българи задържани за трафик на бебета | StandartNews.com

Два души са били арестувани в Германия по подозрение в трафик на новородени бебета, съобщи местната полиция в понеделник, цитирана от CNN.

Органите на реда са задържали двамата български граждани в Нюнкирхен, провинция Саар, в четвъртък, се казва в изявление на полицията.

58-годишен мъж и 51-годишната му съпруга са обвинени, че са част от престъпна организация, която търгува с новородени бебета.

И двамата са в ареста, съобщиха от полицията.

Разследването е започнало от България, където властите са издали европейска заповед за арест на двойката. Смята се, че съпрузите са извели поне осем жени в напреднала бременност от България в съседна Гърция.

След като бебетата са били родени в Гърция, двамата заподозрени са предавали новородените на други членове на престъпната си банда за препродажба, твърди полицията. На майките от своя страна било обещано плащане.

След подробно разследване, германската полиция задържала двамата българи, докато пътували с кола. Двамата са били изправени пред окръжния съд в Саарбрюкен и сега се намират в две поправителни заведения, съответно в Саарбрюкен и Цвайбрюкен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай