Бой в Бристол: С кучета и коне срещу протеста

Сблъсъци пред полицейския участък, хвърлят яйца и бутилки по униформените

Бой в Бристол: С кучета и коне срещу протеста | StandartNews.com

В Бристол отново имаше насилие с протестиращи, хвърлящи фойерверки по конна полиция. Сблъсъкът избухна пред полицейския участък, който беше мястото на хаоса и миналата неделя, пише Дейли мейл в статия под заглавие "Анархия в Бристол".

Служителите използваха щитовете си срещу протестиращи, събаряйки някои от тях на земята, докато се бутаха и блъскаха на полицейската линия, блокираща достъпа до полицейската станция в Брайдуел.

Повече от 100 полицаи започнаха да разпръскват тълпите, след като по тях бяха хвърляни яйца и бутилки. Напред вървяха ръмжащи кучета, за да принудят демонстрантите да отстъпят. Служители са били забелязвани да бият поне един протестиращ през бедрата, тъй като е отказал да се смири, когато е бил задържан.

Демонстрантите настояват правителството да отмени нов законопроект за полицията, който криминализира протестите, считани за „обществена досада“.

Около 23:00 часа се появиха кадри, показващи жандармеристи на коне, които се движат към тълпите, преди от протестиращите да бъде хвърлен фойерверк към копитата на животните. Когато ракетата експлодира, ужасените коне се разпръснаха по пътя, а полицаите се разбягаха настрани, за да не бъдат премазани от животните.

"Не, не, спри", крещяха някои протестиращи, опитващи се да запазят някакво подобие на мир сред безредиците.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай