Без край. По-строги мерки в Турция от 7 май

Условията на действащия в Турция от 29 април локдаун ще станат още по-строги от 7 май.

Без край. По-строги мерки в Турция от 7 май | StandartNews.com

Условията на действащия в Турция от 29 април локдаун ще станат още по-строги от 7 май. Ще се разрешава единствено посещение в магазин за хранителни стоки, хигиенни материали и храна за домашни любимци, се казва в циркулярно писмо на вътрешното министерство.

„С цел предотвратяване на скупчването на хора в периода на локдаун е взето решение от 7 май в магазините, включително във веригите супермаркети, да се продават единствено хранителни стоки, хигиенни материали, храна за животни и козметични средства (с изключение на парфюмерия и гримове)”, се казва в писмото, пише БГНЕС.

Подчертава се, че към вече въведеното ограничение за продажба на алкохол се добавя и забрана за продажба на електроника, играчки, канцеларски материали, дрехи, автомобилни аксесоари, съдове и градинарски принадлежности.

По-рано заради ситуацията с коронавируса президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви пълно заключване на страната от 19:00 ч. на 29 април до 05:00 ч. на 17 май.

Всички организации и администрацията преустановиха дейността си, с изключение на вписаните в указанията на вътрешното министерство. Междуградските пътувания са позволени само след получаване на разрешение от властите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай