Байдън удължи извънредното положение в САЩ

Починалите от коронавирус в страната вече са 503 700

Байдън удължи извънредното положение в САЩ | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън удължи извънредното положение, наложено от предшественика му Доналд Тръмп във връзка с разпространението на новия коронавирус в страната.

 

На 13 март 2020 г. президентът обяви извънредна национална ситуация в страната във връзка с пандемията COVID-19. Пандемията продължава да представлява значителен риск за общественото здраве и сигурност на страната", се казва в указ, издаден от Белия дом. Ситуацията трябва да продължи и след 1 март 2021 г. "

Срокът за удължаване на извънредния режим не е посочен. Както Байдън отбеляза, тъй като повече от 500 000 души са загинали от ефектите на новия коронавирус в САЩ, „наложително е да продължим да се борим и да реагираме на COVID-19, използвайки всички възможности на федералното правителство“.

Според университета "Джон Хопкинс", който прави изчисления въз основа на информация от федералните и местните власти, в САЩ са установени почти 28,3 милиона случая на коронавирусна инфекция, над 503,7 хиляди души са починали. Страната се нарежда на първо място в света и по двата показателя.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай