Байдън: Ще говорим с Путин на някакъв етап

В отговор на предложението на руския президент Владимир Путин за пряк диалог

Байдън: Ще говорим с Путин на някакъв етап | StandartNews.com

Байдън отговори на Путин: "На някакъв етап ще поговорим"

В отговор на предложението на руския президент Владимир Путин за пряк диалог, Джо Байдън заяви, че контактите между двамата ще се осъществят на някакъв етап в обозримо бъдеще.

"Сигурен съм, че ще поговорим на някакъв етап", каза Байдън пред репортери в Белия дом в петък, съобщава ТАСС.

В четвъртък Владимир Путин предложи на Джо Байдън да проведат открит диалог в ефир в петък или понеделник.

"Не бих го отлагал на заден план, искам да отида до тайгата през уикендя, да си почина малко там, но това би било възможно или утре, или, да речем, в понеделник", каза Владимир Путин за телевизионния канал "Россия-24".

„Моля, готови сме по всяко време, удобно за американската страна, и ще дам съответните инструкции на външното министерство точно сега“, каза Путин. Той подчерта, че такъв контакт с Байдън може да се осъществи „при условие, че това е директен, честен разговор в пряк ефир“.

Преди това Джо Байдън заяви в интервю за телевизия ABC, че руското ръководство трябва да "плати цената" за опитите на Москва за намеса в американските избори. Освен това шефът на Белия дом отговори утвърдително на въпроса дали смята Путин за "убиец". Впоследствие, запитан какво ще отговори на американския президент, Владимир Путин каза, че ще му пожелае здраве.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай