Байдън изненада мигрантите: Не идвайте!

Той отправи директно послание до тях

Байдън изненада мигрантите: Не идвайте! | StandartNews.com

Президентът Джо Байдън отправи директно послание до потенциалните мигранти с намерение да влязат в САЩ: „Не идвайте“, съобщи „Ю Ес Ей Тудей“, цитирана от БГНЕС.

Неговият призив идва, когато администрацията се справя с прилив на непридружени непълнолетни на границата между САЩ и Мексико и критики от страна на републиканците за ситуацията.

Запитан в интервю за ABC News във вторник какво послание ще отправи към хората, които искат да преминат границата, говорейки се, че са били мотивирани да дойдат заради позицията на Байдън по отношение на имиграцията, Байдън каза, че „изпращат обратно хора“, които са прекоси границата.

"Мога да кажа съвсем ясно, не идвайте..., не напускайте своя град или общност", каза той.

Броят на децата мигранти, опитващи се да влязат в САЩ, е проблем, тъй като съоръженията за тяхното настаняване са ограничени. Към неделя сутринта повече от 4 200 непридружени деца мигранти са държани в помещения за краткосрочно задържане, според CBS News.

Републиканците обвиняват оттеглянето на Байдън от твърдата имиграционна политика, приета от бившия президент Доналд Тръмп.

Байдън каза, че през последните две години също е имало преминавания на границата и отхвърли идеята, че мигрантите идват, защото вярват, че той ще бъде снизходителен към граничните преминавания.

Той каза, че мигрантите не трябва да се опитват да идват в САЩ, докато "ние сме в процес на подготовка".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай