Байдън с обръщение към нацията. Спешни мерки след стрелбата по Тръмп

Той добави, че двамата с Тръмп са имали "кратък и добър" разговор

Байдън с обръщение към нацията. Спешни мерки след стрелбата по Тръмп | StandartNews.com

Американският президент Джо Байдън взе спешни мерки. 

Той осъди опита за  покушение срещу Доналд Тръмп, предаде „Ройтерс”. Стрелбата срещу Тръмп беше открита на предизборен митинг на републиканците в щата Пенсилвания. Той беше уцелен в ухото. В момента се възстановява.

Той добави, че е разговарял с Доналд Тръмп.

Искрено съм благодарен, че се справя добре и се възстановява. Имахме кратък, но хубав разговор. Джил и аз споменаваме него и семейството му в нашите молитви, заяви държавният глава на САЩ по време на извънреден брифинг в Белия дом.

Извънредно решение на Байдън след атентата срещу Тръмп

„В Америка няма място за подобен вид насилие или за каквото и да е насилие. Опитът за убийство противоречи на всичко, което защитаваме като нация - на всичко", каза Байдън.

Американският президент добави, че Тръмп е получил "повишено ниво на сигурност" и ще му бъдат предоставен всеки наличен ресурс, за да се гарантира неговата защита.

Също така той е нареден повишаване на мерките за сигурност в Уисконсин, където в понеделник ще се проведе републиканският конгрес на който Доналд Тръмп официално ще бъде обявен като кандидат за президент на партията.

„Наредих на ръководителя на Тайните служби да преразгледа всички мерки за сигурност“, заяви Байдън. И добави, че е разпоредил независима проверка, за да се установи какво се е случило на митинга на Тръмп в Пенсилвания и дали са били неглижирани мерките за сигурност.

Президентът изказа и съболезнованията на мъжът, загинал по време на стрелбата. Байдън каза, че той е жертвал живота си, за да защити своето семейство.

 

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай