Баровете във Великобритания само за ваксинирани

Вицепремиерът Майкъл Гоув вече от доста време проучва възможностите за въвеждане на имунизационни паспорти

Баровете във Великобритания само за ваксинирани | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че от посетителите на пъбовете в бъдеще може да бъде искано удостоверение, че са ваксинирани, предаде Дарик.

Вицепремиерът Майкъл Гоув вече от доста време проучва възможностите за въвеждане на имунизационни паспорти.

Премиерът се яви пред парламентарната комисия за връзки с обществеността, където "хвърли няколко новинарски бомби", както се изрази кореспондент на "Скай нюз". Едната от тях е, че се обмисля дали хората трябва да доказват, че са ваксинирани, за да могат да посещават различни места, включително заведения, след като падне локдаунът. Решението дали да се изисква такъв документ, според Джонсън, трябва да бъде взето от конкретните собственици на пъбове или други места.

Правителствен източник заяви за Би Би Си, че става дума за някакъв вид сертификат или паспорт или пък отрицателен тест. Депутатът от Консервативната партия Стив Бейкър обаче критикува подобна мярка, заявявайки, че това е "ужасен капан" и несправедливо наказва онези, които са били посъветвани да не се ваксинират или просто не желаят да го направят.

Друга новина, която произведе Джонсън, бе, че Франция може да бъде поставена в "червения списък" на опасните държави, предвид на ситуацията със заразяванията там,.

Голяма несигурност има и около подновяването на пътуванията в чужбина, което, според "пътната карта" за излизане от локдауна, може да стане най-рано от 17 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай