Австрия в шок: COVID мерките не работят

Правителството може да обяви допълнително затягане на мерките

Австрия в шок: COVID мерките не работят | StandartNews.com

Властите в Австрия днес за първи път регистрираха над 9000 нови заразявания с коронавирус за денонощие. Правителството е подложено на все по-голям натиск да въведе по-строги мерки за овладяване на заразата, предаде Ройтерс.

По-рано този месец Австрия въведе частична карантина до края на ноември, за да забави разпространението на вируса. Ресторантите, кафенетата и баровете спряха работа, освен за продажба на храна за вкъщи. Театрите и музеите бяха затворени. Наложен беше нощен полицейски час от 20 ч. до 6 ч. Въпреки това заразяванията продължават да се увеличават.

По данни на вътрешното и здравното министерство през последното денонощие са регистрирани 9262 нови случая. Този брой е по-висок от съобщените 9105 заразявания от изданията "Кронен цайтунг" и "Йостеррайх" по-рано през деня.

Предишният рекорд беше в събота, когато бяха отчетени 8241 случая.

При първата вълна на вируса върховото ниво беше 1050 случая на ден през март.

Правителството казва, че ще оцени ситуацията утре - 13 дни след въвеждането на полицейския час и частичната карантина, и може да обяви допълнително затягане на мерките.

Според властите 6000 нови случая на ден е равнището, което в крайна сметка ще претовари болниците отвъд техните възможности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай