Путин: Непобедими сме, когато сме единни

В авиопарада участваха 75 хеликоптери и самолети

Путин: Непобедими сме, когато сме единни | StandartNews.com

Президентът Владимир Путин поздрави руснаците със 75- годишнината от победата във Великата отечествена война след като положи цветя на Вечния огън.

„За всички нас това е най-скъпият празник,  който винаги отбелязваме тържествено и заедно. Духовното значение на Деня на победата остава най-важното, а нашето отношение към него – свещено. Това е нашата памет, гордост, историята на страната, на всяко семейство, част от нашата душа, която са ни предали майките, бащите, бабите и дядовците. Пожелаваме дълголетие на ветераните, прекланяме се пред поколението на победителите. Те направиха за Русия това, което не може да се измери, нито може да се заплати. Те спасиха Отечеството, животът на бъдещите поколения, освободиха Европа, защитиха мира, възстановиха градове и села. Времето е неподвласнво на мъжеството, единството, достойнството и силата на духа им“, казва Путин и добави „Милиони загинаха и недочакаха победата, за която мечтаха. Ние скланяме глава пред светлата им памет“.

„75 години минаха откакто свърши войната и ние обезателно, както обикновено, тържествено ще отбележим тази дата. Ще го направим достойно, защото това повелява дълга ни пред тези, които изстрадаха победата. Ще има и парад на Червения площад, и марш на „Безсмъртния полк“, твърди още държавния глава.

„Нашите ветерани са се сражавали за живот- против смъртта. И ние винаги ще се равняваме по тяхната сплотеност и стоицизъм. Обединява ни общата памет и общите надежди, нашата обща отговорност за настоящето и бъдещето. Знаем и твърдо вярваме, че сме непобедими – когато сме заедно, каза още президентът“, заяви още Путин, цитиран от РИА Новости.

Авиопарад премина над Червения площад в Москва в чест на юбилия, съобщи ТАСС. В парада участваха 75 хеликоптери и самолети.

По традиция тойт бе открит от хеликоптери, включиха се и най-големият военнотранспортен хеликоптер в света - Ми-26, многоцелеви Ми-8АМТШ, транспортнобоен Ми-35М, разузнавателни и ударни хеликоптери Ка-52 "Алигатор" и Ми-28Н "Нощен ловец"

Видяха се и четири изтребителя МиГ-31К снабдени с хиперзвуковите ракети "Кинжал" и звено от четири многофункционални изтребители от пето поколение Су-57.

Шест Су-25 завършиха парада, като изрисуваха в небето националния флаг на Руската федерация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай