Аудиенциите на папата се възобновяват

Участието ще бъде отворено без да са необходими билети

Аудиенциите на папата се възобновяват | StandartNews.com

От сряда на 2 септември папа Франциск ще поднови прекратените седмични публични аудиенции, обяви Ватикана.

Те се възобновяват шест месеца след като главата на Католическата църква спря практиката заради пандемията от коронавирус.

"Следвайки здравните инструкции на властите, изслушванията през септември ще се проведат в двора на Сан Дамасо на Aпостолския дворец", се казва в съобщението, публикувано от пресслужбата на Ватикана.

Участието ще бъде отворено за всички, които желаят, без да са необходими билети. Ще има максимум 500 места, каза говорител на Ватикана за АФП. Отварянето на двора ще се извършва два часа преди аудиенцията, която ще започва в 09:30 (07:30 GMT), съобщи ватиканският служител.

Хорхе Берголио, рожденото име на Франциск, за последно бе домакин на аудиенция на 26 февруари, след което хватката на болестта COVID-19 се обви около Италия. Тогава аржентинският папа, който е любител на директния контакт, се ръкува с десетки правоверни и прегърна няколко деца, намиращи се на предния ред на аудиенцията от около 12 000 души. По онова време малцина носеха маски за лице за защита. Малко след това папата съкрати графика си заради „настинка“, повдигаща въпроси за здравето му.

Досега коронавирусът е убил над 35 000 души в Италия, откакто е открит за първи път, сочи последната официална статистика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай