Атентаторът от Страсбург: Отмъщавах за братята от Сирия

Шериф Шекат още не е намерен, цялата му фамилия е задържана

Атентаторът от Страсбург: Отмъщавах за братята от Сирия | StandartNews.com

Аз отмъщавах за своите убити в Сирия братя, това е казал Шериф Шекат, който откри огън по коледния базар в Страсбург, предаде ТАСС.  Шофьорът на таксито, с който 29-годишният мюсюлманин избяга от мястото на престъплението, е дал показания. 

"По думите на свидетеля Шекат му е казал, че е отмъщавал за своите убити братя в Сирия", каза прокурорът Реми Хайнц. Обвинителят, цитирайки показанията на очевидеца, допълни, че убиецът е пропътувал разстоянието от центъра на Страсбург до района "Нойдорф", а водачът е бил принуден от заподозрения да кара бързо.  
"Шекат все още не е намерен", посочи още Хайнц. Той припомни, че френската полиция задържа бащата на Шекат и двама негови братя и още един човек. "Никой от четиримата не е дал показания", каза още Хайнц. 
Шефкат отри огън в центъра на Страсбург на 11 декември. При стрелбата загинаха трима души, а 13 пострадаха. Разследване на трагедията започна и италианска прокуратура. Една от жертвите е журналист, който е гражданин на апенинската държава. Федералното германско обвинение в Берлин също предприе подобни действия. Шестима от ранените са граждани на Федералната република.

Шекат е второ поколение французин, роден и израстнал в гето на мигранти и поел по пътя на джихадистките организации.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай