Атакуват БоДжо за разходка с колело

Премиерът навъртял 11 км

Атакуват БоДжо за разходка с колело | StandartNews.com

Британската полиция ще действа по-строго по отношение на нарушителите на коронавирусните ограничения, предупредиха началникът на лондонската полиция и държавният секретар по борбата с престъпността, цитирани от Ройтерс и БТА.
Шефката на лондонската полиция Кресида Дик заяви, че полицаите ще предприемат по-твърди действия за налагане на карантинните правила, тъй като някои хора продължават да пренебрегват ограниченията за събиранията. "Все по-вероятно е тези, които нарушават законовите мерки за COVID-19, да бъдат глобявани", написа Дик във в. "Таймс".
Държавният секретар за борбата с престъпността и по въпросите на полицията Кит Молтхаус заяви, че правителството може да обмисли още по-строги мерки, ако данните за заразени и хоспитализирани с новия коронавирус покажат, че това е необходимо. "Ако искаме да излезем от тази ситуация в добро състояние и да гарантираме, че това ще е последната голяма карантина, е много важно да спазваме правилата. За жалост, в някои райони на страната малък брой хора отказват да помагат на останалите", каза той пред Скай нюз.

След критики, че в неделя премиерът Борис Джонсън е отишъл с колело от "Даунинг стрийт" до Олимпийския парк в Източен Лондон, което е около 11 км, Молтхаус заяви, че е допустимо да се кара колело като физическо упражнение, но "на местно ниво", тоест в квартала, близо до дома.

На въпрос дали дългите разходки с колело са в рамките на позволеното Молтхаус отговори: "Да. И молим хората да остават на местно ниво, когато се упражняват. Разбира се, "местно", е въпрос на тълкуване, но хората общо взето знаят какво значи това."

В Епсъм, в южното английско графство Съри, е открита временна морга заради многото починали от коронавируса, предаде Франс прес. В петък Великобритания регистрира рекордните 1325 смъртни случая за 24 часа.

Това влошаване на статистиките натоварва болниците, както реанимационните им отделения, така и моргите им. Поради липсата на места временната морга, направена на поляна в Епсъм, вече е приела 170 тела, като над половината са на починали от новия коронавирус, съобщиха местните власти. Тя е с капацитет 1400 места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай