Араби инвестират в колата на Путин

Престолонаследникът на ОАЕ Мохамед бин Зайед ал Нахян оглежда екстрите на уникалната лимузина

Араби инвестират в колата на Путин | StandartNews.com
  • Престолонаследникът на ОАЕ Мохамед бин Зайед ал Нахян оглежда екстрите на уникалната лимузина

Фонд Tawazun от Обединените арабски емирства взима 36 процента от автомобилния производител Aurus, който прави новите руски лимузини, в които ще се вози президента Путин. Новината стана ясна днес по време на едно от най-бляскавите автоизложения в Абу Даби – IDE, съобщи РИА новости. Споразумението предвижда фонда да инвестира в производството на автомобилите Aurus 110 миллиона евро и занапред да е водещ дистрибутор на марката в Близкия изток и Африка.

Основният акционер остава компанията "НАМИ", която разработи автомобилите. Пазарната стойност на луксозните возила се очаква да стане ясна до няклоко месеца, но по предварителни данни ще е минимум 10 милиона рубли. Поръчки от цял свят валят за колите, те многократно надхвърлят обема на производството, затова отстъпки няма да има, стана ясно по време на презентацията в Абу Даби.

Путин отдавна се хвали на лидерите с новата си придобивка. В края на миналата година той дори седна зад волана на лимузината „Аурус Сенат", за да я покаже на египетския си колега Абдел Фатах Сиси на пистата за Формула 1 в Сочи. По рано през годината Путин я показа и на престолонаследника на короната на Абу Даби, Мохамед бин Зайед ал Нахян. Днес принца също бе на руската презентация и се запозна с всички екстри лично от министъра на промишлеността и търговията Денис Мантуров. Разбира се, специално за него бе представено автобижу в снежнобял цвят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай