Англия се стресна, затвори училища и барове

Драстични мерки обявява премиерът на Великобритания Борис Джонсън в Лондон, където епидемията от коронавирус взе 58 жертви

Англия се стресна, затвори училища и барове | StandartNews.com

Драстични мерки обявява премиерът на Великобритания Борис Джонсън в Лондон, където епидемията от коронавирус взе 58 жертви от общо 144 фатални случая в Обединеното кралство, съобщи "Метро“.

Първоначално британските власти реагираха с хлабави мерки срещу заразата, премиерът само посъветва сънародниците си да избягват пъбове и други места за събирания на много хора. При това положение, без принуда, много заведения и барове останаха пълни, дори бащата на премиера обяви, че напук на „съвета“ на сина си ще отиде на кръчма.

Оказа се, че и на Острова съзнанието също е дефицитно въпреки хвалбите на Борис Джонсън преди дни колко напреднала била либералната британска демокрация. Сега суровата действителност рязко промени нагласите, като освен кръчми, салони и кина затварят също и училищата и се отменят изпити.

Вчера премиерът бодро се изрепчи, че до 12 седмици на Острова ще се „обърне посоката“ в борбата срещу пандемията. Днес обаче учените предричат, че социалната изолация може да продължи почти година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай