Англия под карантина за месец

Депутатите одобриха допълнителните мерки

Англия под карантина за месец | StandartNews.com

Британските депутати одобриха налагането на едномесечна карантина в Англия, гласувайки днес в подкрепа на плана на премиера Борис Джонсън с цел да се предотврати разпространението на Ковид-19.

Налагането на карантината бе одобрено с 516 гласа "за" срещу 38 "против". Лейбъристката опозиционна партия също подкрепи предложението, въпреки че разкритикува Джонсън за забавяне на реакцията му на пандемията. Той бе порицан и от някои представители на собствената му партия за това, че е отишъл твърде далеч с мерките.

По-рано Борис Джонсън се извини на бизнеса за "кошмарната" ситуация заради пандемията и обеща, че втората кантина за Англия ще продължи не повече от месец.

„Искам да се извиня на всички вас, които изпитвате разочарованията заради Ковид-19“, каза той.

Междувременно хората се втурнаха към търговски центрове, за да купуват коледни подаръци преди втората карантина да влезе в сила.

Великобритания регистрира днес 492 нови смъртни случая от Ковид-19, което е най-големият им денонощен прираст от 13 май насам и е повишение спрямо 397 починали вчера, сочат данни на правителството.

Общият брой на починалите от Ковид-19 в страната достигна 47 742 души. Броят на новозаразените за последното денонощие във Великобритания е 25 177 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай