Ангела Меркел на 65

Не се очакваше тя да превръща този факт в голямо събитие

Ангела Меркел на 65 | StandartNews.com

Канцлерът на Германия Ангела Меркел започна по обичайния начин днешното заседание на своето правителство в Берлин с едно изключение - получи букет цветя за своя 65-и рожден ден, предаде ДПА.

Не се очакваше тя да превръща този факт в голямо събитие. Когато миналата седмица бе попитана за рождения ден, тя отговори: "Това означава, че човек не става по-млад. Но може би по-опитен". 

БГНЕС

Министърът на земеделието Юлия Кльокнер честити днес на канцлера и добави: "Мъдра, предпазлива, прагматична и с огромен потенциал да се съсредоточава върху важните неща - това е Ангела Меркел". 

Ангела Меркел, която е канцлер от ноември 2005 г., запазва високия си личен рейтинг, въпреки че според анкетите популярността на нейния Християндемократически съюз спада за сметка на Зелените. Напоследък здравословното състояние на Меркел привлича вниманието, след като тя на няколко пъти получи пристъпи на треперене на публични места и оттогава остава седнала на церемонии. Мандатът й начело на федералното правителство изтича през 2021 г. и тя е заявила, че възнамерява да го изкара докрай, припомни ДПА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай