Ад без край. След труса и цунами удари Измир

Морето заля жилищни райони

Ад без край. След труса и цунами удари Измир | StandartNews.com

След адския трус и цунами удари Измир. След земетресението от 6,9 по Рихтер морето се е отдръпнало, а след това е заляло жилищни райони. Улиците на град Сеферихисар са наводнени, като нивото на водата достига близо метър.

ВИЖ ОЩЕ: Страшни разрушения в Турция. Има ранени

Жителите на Самос, който има население от около 45 000 души, бяха призовани да стоят далеч от крайбрежните райони, каза пред гръцката телевизия Скай Ефтихмиос Лекас, ръководител на гръцката Организацията за антисеизмично планиране.

Припомняме, че земетресение от 6.99 по Рихтер бе отчетено от Европейски сеизмологичен център в Егейско море. Епицентърът на трус е близо до гръцките острови Додеканези и континенталната част на Турция. Епицентърът е бил в Егейско море на 10 км дълбочина в 13:51, а в 14:02 е имало втори трус 4,8 по Рихтер отново край гръцките острови. Кадри в социалните мрежи показват наводнените улици на града.

Най-малко 6 сгради са се срутили в Измир, третият по големина град в Турция, в следствие на земния трус. Турското вътрешно министерство заяви, че все още няма информация за възможни жертви и жертви. Отбелязва се, че епицентърът на земетресението е в Егейско море. Очевидци публикуват кадри като се виждат на някои от тях колони от бял дим над сгради, напълно разрушени къщи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай