19 загинаха при падане на автобус в ледена река

Инцидентът е станал в Забайкалския край в Сибир

19 загинаха при падане на автобус в ледена река | StandartNews.com

Автобус с 43 пътници падна от мост в замръзналата река Куенга в Забайкалския край в Сибир, на 60 км от град Сретенск. 19 души са загинали, а 22-ма, сред които и две деца, са ранени, съобщи регионалното правителство, цитирано от ТАСС.

Сигналът за инцидента е подаден 09:30 местно време.Предна гума на автобуса, пътуващ от Сретенск за Чита, се е спукала и автобусът е излязъл от пътя. Автобусът е паднал в реката, покрита с лед, при температура минус 18 градуса в района.

Над 70 спасители от министерството на извънредните ситуации, изпратени на мястото на катастрофата, са извадили живи 26 души, блокирани в автобуса, който се обърнал по таван в ледената вода, пише dir.bg. Спасителните операции се проведоха при риск ледът да се спука и да автобусът с пътниците да потъне.

Два хеликоптера от санитарната авиация са евакуирали ранените в болници в Сретенск, Нерчинск и Чита. По последни данни шофьорът е загинал, а в болница остават 19 души, от които трима са в тежко състояние.

Автобусът е пътувал от Сретенск до Чита. Дължината на маршрута е 360 км. По предварителна информация автобусът принадлежи на индивидуален предприемач, който се занимава с туристически превози.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай