10 жертви от войната в Чикаго

Други 39 са ранени.

10 жертви от войната в Чикаго | StandartNews.com

Чикаго преживя най-смъртоносния уикенд на Деня на паметта от 2015 година насам, след като само за два дни 10 души изгубиха живота си при престрелки по улиците на американския град, а други 39 бяха ранени.

Това бе първият тест за новия началник на полицията в Чикаго Дейвид Браун, който бе назначен на поста на 22 април т.г. Пред журналисти, Браун заяви, че по-голямата част от престрелките през уикенда са избухнали между конкурентни наркодилъри.

Чикаго води в черната статистика за масови престрелки в Съединените щати, дори по време на ограниченията заради новия коронавирус. По данни на полицията, инцидентите с оръжие в града край езерото Мичиган са скочили почти двойно.

Най-тежко е положението в южните и западните квартали на Чикаго, а повечето от жертвите там са млади хора

По думите на Дейвид Браун, само за два дни полицаите са иззели 216 оръжия в сравнение с 68 седмица по-рано. Извършени са общо 86 ареста.

"Банди, оръжия и наркотици. Те държат като заложници прекалено много хора като заложници в кварталите. Трябва да спрем това", заяви и шефът на патрулните полицаи в Чикаго Фред Уолър.

Момчета от кварталите разказват, че тук всеки ден е като на война. В района вилнеят улични банди и често загиват хора на улицата, покосени от куршуми.

"Полицията почти не си върши работата. Тук има три полицейски участъка и те почти нищо не правят. Дори не идват на време, за да помогнат на хората", посочи жител на Чикаго.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай